Agenda

Bonsai Vereniging ZUID-NEDERLAND

Programma 2023

Alle maandagavondbijeenkomsten van 20.00 tot 22.00 uur in Clubgebouw Scouting Moergestel, Bosstraat 1/A, 5066 EB Moergestel. Van 19:30 tot 20:00 uur is er gelegenheid om potten, schalen, gereedschap enz. te kopen. Ook de bibliotheek is daar aanwezig.

Iedere bijeenkomst: werken aan EIGEN bomen

Er kan gewerkt worden met een door u opgesteld plan om de boom te vormen of te restylen, eventueel met hulp van een mentor als klankbord.
Vooral voor uzelf, maar ook voor de andere leden, is het handig en leerzaam als de voortgang en het gewenste eindresultaat op schrift staat. Denk thuis rustig na over wat u uit uw boom denkt te halen en vul het begeleidingsformulier in, al dan niet voorzien van foto’s.

Denkt u wel aan een zeiltje. Kranten of iets dergelijks ter bescherming van de tafels?

Moergestel – Maandag 13 februari:

Ger Janssen vertelt over binnenbonsai, want ook daarmee zijn leuke resultaten te behalen.
Daarna horen we van jullie graag wat voor schoonmaakmiddelen en/of gereedschappen worden gebruikt voor het schoonmaken van je potten en schalen. Wie gebruikt bijvoorbeeld – naast het bekende azijn – ook WC-eend of gebitsreinigingstabletten. Of een dremel / accuschroefmachine met een staalborstel?

Moergestel – Maandag 13 maart:
Algemene Ledenvergadering met goedkeuring financiën en de jaarlijkse bestuursverkiezing.
Van het zittende bestuur zijn Tim van de Ven (secretaris), Lianne Vesseur (penningmeester) en Ad Pijnenborgh herkiesbaar, de voorzitter Ger Janssen niet. (Tegen-)kandidaten vóór 1 februari 2023 aanmelden bij Tim van de Ven via bonsaiverenigingznl@gmail.com of Doormanstraat 13, 5102 VC Dongen.
Na het officiële gedeelte: informatie over verpotten, wortelsnoei en grondmengsels door Ad Pijnenborgh. Ook een bemestingsplan en plan van aanpak komen aan de orde.

Moergestel – Maandag 17 april:
Doe-avond, breng dus uw boom of bomen en gereedschap mee . Verkooptafel: Heeft u bonsaispullen of -planten, die u kwijt wilt? Plak er een prijsje en uw naam op en zet het op de verkooptafel.

Moergestel – Maandag 15 mei:
Azalea in ’t zonnetje. Snoeien, bemesting, watergift, verpotten en potkeuze door Paul Spierings.
Annie Strik vertelt over kleuren bij (satsuki-)azalea’s. Breng uw azalea’s mee ter bespreking en/of advies. Onder de meebrengers worden enkele prijsjes verloot.

Berlicum – Maandag 12 juni:

Geen bijeenkomst in Moergestel. We gaan vanavond op bezoek bij Pieter van Uden van Holland Bonsai & Landscaping. Het adres is Heikantsehoeve 59, 5258 TS Berlicum.
Nadere informatie over tijd volgt. Wel raden we jullie aan om met medeleden af te spreken om samen te rijden, vanwege de beperkte parkeermogelijkheden.

Tot zover de met activiteiten gevulde bijeenkomsten.
De overige data dit jaar zijn:
Moergestel – Maandag 3 juli:  Demonstratie door Rijn Becude.  Hij verzorgde enkele jaren geleden al eerder een geslaagde avond voor onze afdeling!

let op: in je contributienota stond 10 juli, maar dat bleek bij de Scouting niet mogelijk, het is dus maandag 3 juli. Pas je agenda dus aan.

Moergestel – Maandag 11september:

Moergestel – Maandag 16 oktober:

Moergestel – Maandag 20 november:

Informatie over de invulling hiervan volgt later dit jaar.

 

overige data:

 

25 +26 februari  Bonsai Trophy Genk

 

11+ 12 maart Lodder Harmelen Open huis.

 

15 april: simultaan demo+ bonsaishow te Leersum

 

10+11 juni  Bonsai van het westen  Delft