Agenda

Bonsai Vereniging ZUID-NEDERLAND

Programma 2023

Alle maandagavondbijeenkomsten van 20.00 tot 22.00 uur in Clubgebouw Scouting Moergestel, Bosstraat 1/A, 5066 EB Moergestel. Van 19:30 tot 20:00 uur is er gelegenheid om potten, schalen, gereedschap enz. te kopen. Ook de bibliotheek is daar aanwezig.

Iedere bijeenkomst: werken aan EIGEN bomen

Er kan gewerkt worden met een door u opgesteld plan om de boom te vormen of te restylen, eventueel met hulp van een mentor als klankbord.
Vooral voor uzelf, maar ook voor de andere leden, is het handig en leerzaam als de voortgang en het gewenste eindresultaat op schrift staat. Denk thuis rustig na over wat u uit uw boom denkt te halen en vul het begeleidingsformulier in, al dan niet voorzien van foto’s.

Denkt u wel aan een zeiltje. Kranten of iets dergelijks ter bescherming van de tafels?

Moergestel – Maandag 13 februari:

Ger Janssen vertelt over binnenbonsai, want ook daarmee zijn leuke resultaten te behalen.
Daarna horen we van jullie graag wat voor schoonmaakmiddelen en/of gereedschappen worden gebruikt voor het schoonmaken van je potten en schalen. Wie gebruikt bijvoorbeeld – naast het bekende azijn – ook WC-eend of gebitsreinigingstabletten. Of een dremel / accuschroefmachine met een staalborstel?

Moergestel – Maandag 13 maart:
Algemene Ledenvergadering met goedkeuring financiën en de jaarlijkse bestuursverkiezing.
Van het zittende bestuur zijn Tim van de Ven (secretaris), Lianne Vesseur (penningmeester) en Ad Pijnenborgh herkiesbaar, de voorzitter Ger Janssen niet. (Tegen-)kandidaten vóór 1 februari 2023 aanmelden bij Tim van de Ven via bonsaiverenigingznl@gmail.com of Doormanstraat 13, 5102 VC Dongen.
Na het officiële gedeelte: informatie over verpotten, wortelsnoei en grondmengsels door Ad Pijnenborgh. Ook een bemestingsplan en plan van aanpak komen aan de orde.

Moergestel – Maandag 17 april:
Doe-avond, breng dus uw boom of bomen en gereedschap mee . Verkooptafel: Heeft u bonsaispullen of -planten, die u kwijt wilt? Plak er een prijsje en uw naam op en zet het op de verkooptafel.

Moergestel – Maandag 15 mei:
Azalea in ’t zonnetje. Snoeien, bemesting, watergift, verpotten en potkeuze door Paul Spierings.
Annie Strik vertelt over kleuren bij (satsuki-)azalea’s. Breng uw azalea’s mee ter bespreking en/of advies. Onder de meebrengers worden enkele prijsjes verloot.

Berlicum – Maandag 12 juni:

Geen bijeenkomst in Moergestel. We gaan vanavond op bezoek bij Pieter van Uden van Holland Bonsai & Landscaping. Het adres is Heikantsehoeve 59, 5258 TS Berlicum.
Nadere informatie over tijd volgt. Wel raden we jullie aan om met medeleden af te spreken om samen te rijden, vanwege de beperkte parkeermogelijkheden.

Moergestel – Maandag 3 juli:  boombespreking door Rijn Becude.  Hij verzorgde enkele jaren geleden al eerder een geslaagde avond voor onze afdeling!

Moergestel – Maandag 11 september: Doe-avond. Neem je boom en spullen mee

Moergestel – Maandag 16 oktober: (Re-) styling  2 leden gevraagd op 11 september nemen een boom mee uit eigen collectie die toe is aan rstyling of nog in de pre-bonsaifase is. in groepjes worden deze bomen besproken en adviezen of ideeën aangedragen ter verbetering. De eigenaar besluit ter plekke welke adviezen ter plekke mogen of kunnen worden uitgevoerd. Volgend jaar worden de bomen weer meegebracht om de ontwikkeling  te volgen. op deze avond zijn ook biomen van eerdere avonden met hetzelfde obnderwerp.

Moergestel – Maandag 20 november: Literati staat op het programma: Vorig jaar nam Rien van Hal een pinus mee en de discussie die daaruit ontstond heeft tot dit onderwerp geleid. Deze pinus is inmiddels al aardig tot literati gevormd en is deze avond aanwezig. Ad Pijnenborgh behandelt deze stijl adhv kopieën  waarbij u ook geprikkeld wordt. Neem zo mogelijk een (toekomstige / potentiële) literatie mee en ga deze avond ermee aan de slag. Ook nu weer: enkele prijsjes voor de meebrengers.

overige data:

 

25 +26 februari  Bonsai Trophy Genk

 

11+ 12 maart Lodder Harmelen Open huis.

 

15 april: simultaan demo+ bonsaishow te Leersum

 

10+11 juni  Bonsai van het westen  Delft